OBS!: Fr.o.m. Ons 18/3 bedriver vi all undervisning på distans/semidistans. VIKTIGT att du kollar information från skolchef/rektor på din hvilanmail!

Hvilan logo

Om oss

Folkhögskolan har funnits med ett tag, ända sedan 1868, och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Folkhögskolan är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp som ligger emellan Malmö och Lund. Våra idag ca 530 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Tillsammans med Sveriges andra folkhögskolor utjämnar vi utbildningsklyftorna i samhället och vi är en folkhögskola i utveckling, förändring och förnyelse.

Våra utbildningar

Hos oss finns Allmänna kurser med inriktningar inom Naturvetenskap och Samhällsvetenskap. Vi har Profilkurserna Seniorkurs och Studiemotiverande kurs. Målet för den Studiemotiverande kursen är att under 3 månader coacha och motivera dig att fortsätta studera. En förutsättning för att kunna få plats på kursen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen som anvisar platserna. Undervisningen är individanpassad. Ni hittar också vår populära Yrkesutbildning Fritidsledarutbildning. Utöver dessa har vi också en utbildning för nyanlända på uppdrag av Arbetsförmedlingen. En 6 månaders Etableringskurs.
I vår Etableringskurs lägger vi stort fokus på att våra studerande ska utvecklas, känna samhörighet, lära sig svenska och samhälls- samt yrkesorientering. Undervisningen är individanpassad. En förutsättning för att kunna få plats på kursen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen som anvisar platserna.

Hitta hit

Du tar dig enkelt till skolan. Utanför skolgården stannar länstrafikens buss 130. På gångavstånd finns lokaltågen som på 6-8 minuter tar dig till skolan från Lund eller Malmö.